Norwood Cycling Club
Mount Bold Kermesse Racing

Details
Date
Sat, 11 May 2019
Format
Kermesse
Entries open
Wed, 01 May 2019 12:00 noon ACST
Entries close
Fri, 10 May 2019 11:59 AM ACST
Scratch cut-off
Fri, 10 May 2019 11:59 PM ACST
Pay online by
Fri, 10 May 2019 11:59 PM ACST

MtBold.

Mount Bold Kermesse

An exciting opportunity to race on a closed road circuit, thanks to SA Water. The course takes riders on laps of the SA Water; Mt Bold Reservoir - tourist loop, 2.1km long - Refer link below. We will likely race in an anticlockwise direction with a hill top Finish line proposed at the dam wall - to be determined and confirmed with chief commissionaire on the day.

Course: https://drive.google.com/file/d/1WJwSAhLpwtWTXGDe0t1mruGoUiEMfxrA/view?usp=sharing


Entry info

  • Online Noms: $30 (seniors) and $20 (juniors).
  • On the day: $40 cash (seniors) or $30 cash (juniors).
  • NCC KIT: NCC members in NCC Kit entries are $10 discount - nom online - cash back on the day.

This event is open to ALL clubs and licensed riders with Cycling Australia

New riders: please contact NCC Handicapper to chat about your abilities and where best to place you Peter Varricchio 0411 118 262


Race Day Procedures

Please ensure that you obey the following:

  • Sign on: from 8:30am, sign on at least 15min prior to your event.
  • Bring your 2019 CA license or proof of license information
  • Remember your red rear tail light - mandatory for Cycling Australia open road racing

Note below all race conditions and requirements.


Conditions of Race Entry

The race is on SA Water property on a closed road circuit. A great opportunity but has the following requirements that must be obeyed and met by all participants and spectators. It is a requirement of the entry that you read and familiarise your self with the below information and the event plan:

https://drive.google.com/file/d/1WJwSAhLpwtWTXGDe0t1mruGoUiEMfxrA/view?usp=sharing

CAR PARKING

See map - Car parking is on the approach road into the reservoir on Mt Bold Rd, please park on the left / approach side of the road only, to keep the road open and free for vehicle movements. Event vehicles only to access the facility beyond the gate, first aid, commissionaire, race director, timing and sign on.

ACCESS

No Access to the banks or waters edge of the reservoir. No access to any areas sign posted as no public access. No access to the internal SA Water Depot.

COURSE

No warming up on course please use Mt Bold Rd. Access to the course will only be available during breaks of racing as nominated below. The first lap of each event will be neutral to enable riders to familiarise them selves with the course. Note there are technical tight and at times off camber corners on the circuit, you will need to take caution. If there is a crash on a secluded part of the circuit please inform the closest marshaling point.

WILDLIFE

Take caution of wild life in the area, Deer and kangaroos are regularly spotted onsite. Do not approach wild life. https://www.theage.com.au/national/victoria/why-and-when-do-deer-attack-20190418-p51fh4.html

DRINKING WATER

All taps on site are not potable and not suitable for drinking. Bring spare water bottles from home, NCC will supply some water at sign on and at the finish but will be limited. If a hot day please bring a supply of water (2-3L) with you in your car, or if riding up throw an extra bottle in your pocket.

TOILETS

Toilet facilities available - at the finish line near the dam. Refer map. You can only move on the course to access these between races.

EMERGENCY

In the case of an emergency the assembly point will be at the gates to the reservoir on Mt Bold Rd. In the case of bush fire evacuate the site and get to a safer place:

Bushfire Safer Places: Happy Valley (Greater Metro Area)
Bushfire Last Resort Refuges: Kangarilla Community Hall
Bushfire Last Resort Refuges: Meadows Oval

Bushfire Last Resort Refuges: Not suitable for extended use and provides only limited protection during bushfire.


Race Schedule

Kermesse race schedule: like crits the kermesse will be time based, not distance based.

Grade Race Time Start Finish
Junior B 20 mins 9:00 9:20
Junior A 30 mins 9:00 9:30
Break 5 mins 9:30 mins 9:35
Men's D 35 mins 9:35 10:10
Break 5 mins 10:10 10:15
Men's C 35 mins 10:15 10:50
Break 10 mins 10:50 11:00
Women's B 35 mins 11:00 11:35
Women's A 45 mins 11:00 11:45
Break 10 mins 11:45 11:55
Men's B 45 mins 11:55 12:40
Break 5 mins 12:40 12:45
Men's A 55 mins 12:45 1:40

NOTE: start times may be adjusted subject to nominations


Contacts

Race information

Diane Tattersall - raceinformation@norwoodcc.com.au

Race Director

Frank smith 0405 704 768 or on NCC Facebook messenger

Entry prices

Online pricing:

Regular entry
$30.00
Junior entry
$20.00

On-the-day pricing:

Regular entry
$40.00
Junior entry
$30.00

On-the-day entries will be cash only (no $50 notes please).

Actions available